Frans Uyterlinde over zijn eigen toiletmetamorfose

Frans Uyterlinde (Foto is gemaakt door Brenda van Leeuwen)

Frans Uyterlinde, bekend van het tv-programma vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ en misschien wel de bekendste stylist van Nederland, heeft dit keer zijn eigen toiletruimte een metamorfose gegeven. Daarbij heeft hij gekozen voor het comfort van de Geberit AquaClean Mera douchewc.

Frans vertelt waarom hij zelf ook graag een douchewc in huis wilde hebben. “In de 15 seizoenen vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ heb ik regelmatig op de diverse locaties douchewc’s van Geberit laten plaatsen. Het bizarre is dat ik er zelf nog nooit gebruik van heb gemaakt tijdens de opnames, maar merkte tussen de bedrijven door dat de dames van het productieteam, wanneer ze naar het toilet geweest waren, er met een brede glimlach vanaf kwamen en meestal zoiets zeiden van: “Ooooh joh! Dat wil je thuis toch ook?!”

Toiletruimte van Frans
AquaClean Mera Comfort met oriëntatielicht
Wandbedieningspanneel van Frans

Kan je aangeven hoe je het tot nu toe ervaart? “In mijn toch wel hectische bestaan vond ik het bij het ontwerpen van onze toiletruimte toch wel heel belangrijk dat er rust vanuit zou gaan. We zijn allebei erg blij met het eindresultaat. De vtwonen mold cement tegels van 90x 90 cm matchen fantastisch met de sobere, frisse vormgeving van de Mera douchewc.... De glanzende chroom accenten geven nét de frisse touch die de ruimte nodig heeft. Terwijl de douchewc zijn werk doet, blader ik rustig even door een mooi plantenboek of WhatsApp berichtjes. Het is zo super comfortabel......sommige dingen kun je haast niet woordelijk uitleggen......die moet je voelen; en dat geldt ook voor dit toilet.”

“Als je met je auto naar de wasstraat gaat, wil je ook graag dat ‘ie van voor naar achter helemaal schoon is. Nou...dat geldt ook voor een bezoekje aan het toilet; op de bediening kun je kiezen of de douche wat naar voren of naar achteren moet en heb ik zin in een harde straal....nou...dan druk ik gewoon op +! Ook zo handig: zodra je gaat zitten begint de douchewc geurtjes af te zuigen. Wel zo prettig voor jezelf, maar zéker ook voor diegene die na je komt....toch?”

Zijn er ook andere features van de douchewc waar je enthousiast over bent? “Er zijn van die dingen waar je van tevoren niet over nadenkt; zoals die verwarmde toiletbril...dat is echt heel erg fijn. Maar ook het licht dat automatisch aangaat is, zeker bij nachtelijk gebruik, heel erg praktisch. Als ik het grote licht aandoe, terwijl ik nog half in slaap ben, ben ik in één klap klaar- en-klaarwakker. En nu dus niet.”

Hoe heb je de installatie van de douchewc eigenlijk ervaren? “Mede doordat er goede communicatie was tussen Geberit en onze aannemer verliep de installatie vlekkeloos. Alle voorbereidingen die noodzakelijk waren werden getroffen, zodat de monteur prima te werk kon gaan. We kregen samen een superduidelijke instructie van de monteur. Met het daadwerkelijk proberen, hebben we natuurlijk wél even gewacht totdat iedereen vertrokken was,” vertelt Frans lachend.

Wat vind je belangrijk aan een toiletruimte in het algemeen? “Het toilet is dát moment op de dag voor jezelf. Even een rustpuntje. En met deze douchewc wordt dat een ieniemienie wellness-momentje.”

Welke sfeer wilde je in je eigen toiletruimte creëren? “In één woord ‘ ZEN’. En da’s gelukt!” Tot slot: Heb jij, als stylist, een tip voor mensen die binnenkort ook hun toiletruimte gaan aanpakken? “Mijn tip: heb je net als wij qua formaat een doodgewone toiletruimte, durf dan toch met formaten te spelen, zoals wij dat hebben gedaan met een XXL spiegel; dat geeft een extra ruimtelijk & spannend effect.”

Persoonlijke hygiëne

Vandaag de dag is persoonlijke hygiëne zeer belangrijk. Iedere dag douchen is heel gewoon geworden, net als het aantrekken van schone kleren. We willen ons schoon en fris voelen. Het liefst de hele dag. Water geeft ons dat frisse gevoel.

Als we iets schoonmaken, dan doen we dat altijd met water. De vaat, de auto, onze kleren, onze handen, ons haar, etc. Alleen ons onderlichaam maken we 'schoon' met een papiertje en zonder water. Zijn we dan echt schoon? Voelen we ons dan fris? De Geberit AquaClean douchewc reinigt het onderlichaam met een warme, zachte waterstraal. Hierdoor ben je niet alleen echt schoon, maar je voelt je ook een stuk frisser. Alsof je net gedoucht hebt.

Ervaar een AquaClean douchewc bij onze partners
Bekijk op welke evenementen u ons kunt vinden

Meer informatie

Heeft u vragen over de Geberit AquaClean douchewc of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met het AquaClean team via aquaclean.nl@geberit.com of vul het contactformulier in.