Laat u ook door deREINIGING MET WATER OVERTUIGEN

Water is onontbeerlijk bij de dagelijkse lichaamsverzorging. Het reinigt, verfrist en geeft ons een nieuw gevoel van welzijn. Wie zich de hele dag fris en schoon voelt, straalt zekerheid en aantrekkelijkheid uit – en dus ook zelfvertrouwen.

Reiniging zonder water?Nee, bedankt!

“Alleen met water wordt het schoon”

Net als bij de lichaamsverzorging is water ook voor de hygiëne van het achterwerk belangrijk. Vroeger werd bij de algemene lichaamsverzorging slechts weinig water gebruikt. Tegenwoordig douchen we bijna dagelijks en kunnen we ons dat moeilijk voorstellen, bij de hygiëne van het achterwerk lopen we echter nog achter.
Lees hier het interview met de expert prof. dr. med. Alexander Herold, proctoloog aan de Universiteit Mannheim (edz).

Wat zijn de gevaren bij een verkeerde reiniging van het achterwerk?
Een onjuiste hygiëne van het achterwerk kan allergieën, huidirritaties en eczeem veroorzaken, met soms ondraaglijke jeuk als gevolg. Hetzelfde geldt voor een onvoldoende of slechte reiniging. Met name bij zachtere stoelgang kunnen stoelgangresten in de huidplooien van de anus met papier niet voldoende worden verwijderd. Dit verhoogt het risico op de eerder genoemde problemen.

Welke nadelen heeft de reiniging met water?
Geen enkel nadeel. Met water wordt het achterwerk echt schoon, bovendien is de reiniging uitermate zacht. Water is het meest hygiënische reinigingsmiddel.

Wat beveelt u aan voor de reiniging van het achterwerk onderweg?
Ook onderweg is de reiniging met water de beste methode. Als dit niet mogelijk is, adviseer ik een tussenoplossing: zakdoekjes onder de kraan natmaken, het achterwerk hiermee reinigen en vervolgens droogdeppen met een droog zakdoekje.

Heeft u al eens een douchewc geprobeerd? Wat is uw mening daarover?
Ik heb al een aantal douchewc’s geprobeerd en ben er erg van overtuigd; een douchewc kan ik in elk geval aanbevelen.

Mijn advies luidt altijd: als het mogelijk is alleen met water reinigen!

Het volledige interview kunt u hier lezen.

Meer informatie over Geberit AquaClean

  • Zoeken naar dealers
  • Download brochure
  • Contactformulier