40 jaar ervaring

Geberit en de douchewc

Geberit heeft de behoefte aan meer hygiëne en reinheid al vroeg begrepen, en ontwikkelde al in 1978 de eerste Geberit wc met douchefunctie. Terwijl de douchewc als innovatie in Europa nog niet meteen met groot enthousiasme werd onthaald, had in Japan al snel de helft van de gezinnen er één.

De afgelopen vier decennia heeft Geberit de douchewc consequent verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Altijd met het doel om de klant zo veel mogelijk comfort, techniek, design en kwaliteit te bieden. Met de Geberit AquaClean lijn heeft de nieuwe hygiënestandaard nu ook zijn intrede gedaan in Europese badkamers. En daarmee ook een heel nieuw gevoel van frisheid en reinheid.

Startschot: 1978

Schets van de eerste Geberit douchewc Geberit-o-Mat

Toen Geberit in 1978 de wc-zitting Geberella en het toiletsysteem Geberit-O-Mat als eerste Geberit wc met geïntegreerde douchefunctie introduceerde – het was eigenlijk een combinatie van een toilet en een bidet – maakte het thema intieme hygiëne wereldwijd furore.

De Japanners, bekend voor hun hoge eisen op het gebied van reinheid en lichaamsverzorging, bouwden met de toenmalige innovatie in hun land al snel een massamarkt op. Binnen enkele jaren waren de innovatieve wc’s daar in de helft van de huishoudens te vinden. In Europa zou het nog een poosje duren tot de intelligente douchewc’s hun intrede deden in badkamers.

Geberit ontwikkelde het doucheprincipe voortdurend verder en introduceerde in Zwitserland onder de merknaam Balena het eerste wandcloset met geïntegreerde douchefunctie, die met een moderne voorzetwandinstallatie en een inbouwreservoir tot een volledig nieuw design kon worden gecombineerd.

AquaClean: 2009

De rivier Mera als naamgever voor de douchewc Geberit AquaClean Mera

In 2009 werd de volledig herziene productlijn onder de naam Geberit AquaClean gelanceerd. Sinds 2013 wordt deze lijn continu aangevuld met designgeoriënteerde modellen. De basis werd gelegd met de AquaClean Sela, die voldeed aan de behoefte aan een puristisch badkamerdesign en de wens naar het frisse gevoel van Geberit AquaClean, zonder er als een douchewc uit te zien.

Het frisse gevoel is terug te vinden in de productnaam: “Sela” is de naam van de bron van de rivier Inn, die in Engadin ontspringt. Ook bij de volgende douchewc’s van de AquaClean-familie was Zwitsers bergwater de inspiratie bij de naamgeving: Mera en Tuma. De Mera ontspringt in Oberengadin en is de perfecte naam voor een meesterwerk in design en revolutionaire comforttechnologie.

Met AquaClean Tuma lanceerde Geberit in 2017 een compacte alleskunner voor elke woning. Met de als toiletsysteem en als zitting verkrijgbare douchewc kunnen zelfs kleine badkamers snel en eenvoudig tot een echte wellnessoase worden omgetoverd.

Het productassortiment is compleet: 2019

Productassortiment Geberit AquaClean Mera, Sela, Tuma

In 2019 werd de AquaClean-productfamilie uitgebreid met de eveneens door Christoph Behling ontworpen AquaClean Sela. Deze elegante en fraaie douchewc past in vrijwel elke badkamer. De douchewc van topkwaliteit is uitgerust met diverse verbeterde functies en biedt een nog hogere mate van welzijn.

Met Mera, Sela en Tuma biedt Geberit nu voor elke behoefte het juiste product: van flexibele wc-zitting tot elegant toiletsysteem.

Brochure downloaden  (6.3 MB)