Douchewc-technologie van Geberit

Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van douchewc’s

Productie douchewc Geberit AquaClean

Op het hoofdkantoor in Rapperswil-Jona in Zwitserland heeft Geberit de afgelopen 40 jaar veel knowhow en ontwikkelingswerk in de douchewc-technologie geïnvesteerd en de producten voortdurend verder ontwikkeld. In deze vier decennia kon een grote diversiteit aan gepatenteerde technologieën worden ontwikkeld, en het einde is nog lang niet in zicht. Het doel is de producten te optimaliseren en aan de huidige behoeften aan te passen.

“Bij de ontwikkeling van onze douchewc’s sluiten wij geen compromissen wat betreft comfort en welzijn. Het rustige, esthetische design is gebaseerd op een baanbrekend productconcept en biedt revolutionaire, innovatieve technologieën. Qua functionaliteit, reinheid en duurzaamheid leggen wij de lat hoog.”
Armin Gierer, hoofd productlijn Geberit AquaClean

Productie van een douchewc

Stromingstechniek, akoestiek en ergonomie voor optimaal comfort

Stromingstechniek douchewc productie Geberit
 • Een efficiënte en tegelijkertijd stille spoeling is mogelijk dankzij de innovatieve TurboFlush spoeltechnologie met de door Geberit ontwikkelde asymmetrische binnengeometrie van de keramiek.
 • Dankzij de uitgekiende akoestiek zijn de geurzuivering en de spoeling buitengewoon stil.
 • Onze ergonomisch gevormde wc-zittingen van hoogwaardige kunststoffen zijn ontwikkeld op basis van uitgebreide vormstudies en tests.

Perfect samenspel van design en techniek

Geberit AquaClean Sela in zwarte badkamer

 • Het slanke, elegante en ingetogen design van onze douchewc’s kon worden ontwikkeld dankzij de miniaturisering van de techniek.
 • Alle stroom- en wateraansluitingen zijn onzichtbaar geïntegreerd in de behuizing van de douchewc.
 • Montage en onderhoud zijn eenvoudig dankzij de modulair opgebouwde, goed toegankelijke techniek.

De mensen achter de innovaties

Armin Gierer, hoofd productlijn Geberit AquaClean

Met passie douchewc’s ontwikkelen.

Rolf Weiss, ontwikkelingsingenieur stromingstechniek

Ontwikkeling WhirlSpray douchetechnologie.

Simon Bachmann, ingenieur mechanische productontwikkeling

Van eenvoudige schets tot complexe techniek.

Eenvoudige reiniging

Eenvoudige reiniging van de douchewc Mera

 • De krasbestendige speciale glazuur Geberit KeraTect® is vuilafstotend en zorgt voor hygiënische reinheid. Het extreem gladde oppervlak met vrijwel geen poriën biedt bescherming tegen bacteriën en ziekteverwekkers.
 • De reiniging van de douchearm en van de douchekoppen wordt bij de AquaClean douchewc’s automatisch uitgevoerd. Deze zijn altijd schoon, omdat deze vóór en na elk gebruik met vers water worden doorgespoeld. Via een wasbox worden de douchekoppen in hun rustpositie en de volledige douchearm bij het in- en uitschuiven met extern toegevoerd water gereinigd. De handmatige reiniging wordt zo aanzienlijk eenvoudiger.
 • Een speciaal ontwikkeld ontkalkingsprogramma reinigt alle componenten die met water in aanraking komen.

Veiligheid voor het drinkwater

Leidingwater

 • De douchewc’s van Geberit AquaClean voldoen aan alle relevante Europese voorschriften, en dus ook aan de drinkwaternorm EN 1717.
 • Geberit voldoet aan deze norm dankzij een geïntegreerde, tegen terugstroming beveiligde wateraansluiting en zorgt er zo voor dat de douchewc’s in geen geval een verontreiniging van het drinkwaternet kunnen veroorzaken.

Perfect afgestemd op de installatie-elementen van Geberit

Douchewc Geberit AquaClean Sela met Geberit Monolith in blauwe badkamer

 • Met weinig moeite kan met onze douchewc’s meer comfort in de badkamer worden ingebouwd. Zowel bij de renovatie als bij de nieuwbouw van een badkamer zijn de douchewc's compatibel met alle Geberit installatie- en spoelsystemen, en kunnen hierdoor eenvoudig en snel gemonteerd worden.
 • Voor de montage heeft Geberit alle wc-elementen zodanig aangepast dat alle aansluitingen voor water en stroom precies passen en esthetisch verborgen worden.

Duurzaamheid met topscore

Water in rivierbed Mera

 • Wat betreft de milieubalans behalen onze douchewc-systemen een positief resultaat. En toch hoeft, dankzij de intelligente besturingstechniek, niet aan comfort te worden ingeboet.
 • Het energieverbruik bedraagt bij de AquaClean-modellen in stand-bymodus (energiespaarmodus) slechts 0,5 watt.
 • In vergelijking met het papierverbruik speelt het extra waterverbruik bij een douchewc slechts een ondergeschikte rol.