Mera Classic reinigen en verzorgen

Zo doet u dat

Douchewc Geberit AquaClean Mera Classic wit

De onderstaande functievideo's ondersteunen u tijdens het onderhoud en de verzorging van uw AquaClean Mera Classic. Het gladde oppervlak kan dankzij het KeraTect® glazuur eenvoudig en efficiënt schoon worden gehouden. Om kalkaanslag te voorkomen, heeft Geberit bovendien voor een lange levensduur van de douchewc’s een ontkalkingsprogramma ontwikkeld.

Hoe reinig ik mijn douchewc?

Bekijk in de video hoe u uw douchewc snel een eenvoudig kunt reinigen.

Het speciaal voor AquaClean ontwikkelde reinigingsmiddel is zeer milieuvriendelijk en verwijdert vuil, water- en kalkaanslag op doeltreffende wijze. Het is geschikt voor de externe reiniging van alle Geberit AquaClean-modellen.

Zitting en deksel afnemen

Dankzij de QuickRelease-functie kunnen de wc-zitting en het wc-deksel in één beweging worden verwijderd. Zo kunnen zich ook aan de bevestigingspunten geen afzettingen vormen.

Schoon dankzij QuickRelease

Zo reinigt u de douche- en föhnkop

Geberit adviseert om de douche- en föhnkop regelmatig grondig te reinigen. Daartoe kunt u de koppen heel eenvoudig uit het wc-keramiek halen en apart reinigen.

Koppen reinigen

Douchekop reinigen

Om de douchekop regelmatig grondig te reinigen, kunt u de kop uit het wc-keramiek verwijderen.

Föhnkop reinigen

Om de föhnkop regelmatig grondig te reinigen, kunt u de föhnkop uit het wc-keramiek verwijderen.

Ontkalken

Uw AquaClean geeft met een blauw-rood knipperende status-LED op het zijdelingse bedieningspaneel aan wanneer hij moet worden ontkalkt.

De Geberit Home-app voert u stap voor stap door de ontkalking. U dient enkel het Geberit ontkalkingsmiddel in de daarvoor bestemde opening te gieten en het ontkalkingsprogramma te starten.

Tijdens de ontkalking mag u de douchewc gedurende ca. 60 minuten niet gebruiken.

Filter vervangen

Geberit adviseert om het filter van uw douchewc regelmatig te vervangen. Het filter bevindt zich onderaan de wc-keramiek.

Heeft u nieuwe voorraad nodig?

Bestel verbruiksmateriaal en bijpassend toebehoren voor uw douchewc comfortabel in de webshop en laat deze direct bij u thuis leveren.

Naar de webshop