Even voorstellen...

Marit Bouwmeester is een Nederlands zeilster in de Laser radiaal-klasse. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won toen een bronzen medaille, zilveren medaille en een gouden medaille.

Marit is ambassadeur voor Geberit AquaClean en weet als geen ander dat water een heel belangrijke rol speelt in ons leven.

Fan van het water én van de Geberit AquaClean douchewc

Water is een duidelijke gedeelde passie van Marit en Geberit, en dat is niet de enige overeenkomst! Marit is dan ook met trots Geberit AquaClean’s Local Hero.

“Fysiek moet ik in topconditie zijn en daarom is een goede lichaamsverzorging voor mij zo belangrijk. Een douchewc, die je elke dag heel comfortabel en hygiënisch reinigt met warm water, geeft je lichaam gewoon de perfecte zorg” - Marit Bouwmeester

Lees hieronder het volledige interview met Marit.

In gesprek met Olympisch kampioen Marit Bouwmeester

Direct na de gewonnen gouden medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016 is Marit vertrokken naar Tokyo om zich daar voor te bereiden op de Spelen in Tokyo (2021). In de maanden dat zij daar verbleef, heeft zij dagelijks de voordelen van het reinigen met water op het toilet ervaren in haar gehuurde appartement. De samenwerking met Geberit AquaClean is alleen om die reden al een passende match. Marit: “Het is zóveel logischer en hygiënischer om water te gebruiken op de wc. Ook veel schoner. Alles wat je schoonmaakt doe je met water, dus gek dat we nog steeds op het toilet een papiertje gebruiken.”

Geberit, die je ondersteunen om tot topprestaties te komen. Hoe belangrijk zijn zij voor jou?
“Door je te omringen met inspirerende mensen en bedrijven, word je zelf ook beter. Het begint bij het hebben van een visie. Elke keer wil je weer beter worden, waarbij het belangrijk is je niet te veel bezig te houden met anderen, maar op jezelf te blijven focussen. Dat is de enige manier om dominant te blijven. Iedereen die iets goed kan, kan een keer winnen, maar je hebt karakter, drive en commitment nodig om langere tijd aan de top te blijven. Ik vind het mooi als andere mensen en bedrijven ook zo gedreven zijn. Dat inspireert mij om nóg meer uit mezelf te halen. De bedrijven waarmee ik samenwerk hebben dezelfde mindset – goed is niet goed genoeg – maar passen dat toe op een ander gebied, zoals Geberit dat doet bij de ontwikkeling van de AquaClean douchewc’s.“

In 2012 won je Olympisch zilver, in 2016 won je Olympisch goud. Wat heb je anders gedaan?
“Die overwinning heb ik met name te danken aan een andere mindset. In 2012, toen ik zilver won, dacht ik, als ik goud win, dan ben ik gelukkig. In 2016 dacht ik, als ik gelukkig ben, dan heb ik een grotere kans op goud. Door goed in je vel te zitten, kom je tot betere resultaten.”

Over goed in je vel zitten gesproken, hoe belangrijk is je lichaam en je lichaamsverzorging om tot een topprestatie te komen?
“Heel belangrijk! Je lichaam is je motor, daar moet je goed voor zorgen. Je hebt in het zeilen veel aspecten, die een rol spelen; je boot, je materiaal, de weersomstandigheden en je lichaam. Op sommige onderdelen heb je geen invloed, zoals het weer, maar op bepaalde aspecten heb je wel maximaal invloed, zoals je lichaam. Fysiek moet je in topconditie zijn en daarom is een goede lichaamsverzorging voor mij zo belangrijk. Een douchewc, die je elke dag heel comfortabel en hygiënisch reinigt met warm water, geeft je lichaam gewoon de perfecte zorg. Mijn lichaam is mijn product, waar ik het beste, tot in detail, uit wil halen. Hetzelfde geldt voor Geberit. Jullie zijn ook altijd op zoek naar het beste product. Het kan altijd beter, mooier, sneller. Ik heb zelf nooit een moment van, nu ben ik er.”

Naast je fysieke gestel is je materiaal een belangrijke variabele. Houd jij je ook bezig met de ontwikkeling daarvan?
“We zitten erg op innovaties en er zijn ook veel ontwikkelingen op dat vlak. Vooral voor de Spelen van 2024 is dat van belang. Daar mogen de deelnemers voor het eerst wedstrijden varen in een eigen boot. Om in 2024 met een goede boot naar de Spelen te gaan, houden wij de ontwikkelingen bij de botenbouwers goed in de gaten.”

Hoe heb je jezelf voorbereid op de Spelen in Tokyo, je had een titel te verdedigen?
“Het voelde niet als ‘verdedigen’. De titel was nog niet van mij, het was een titel voor mij om te behalen. Ik moest maximaal aanvallen en maximaal drukzetten op mijn concurrenten. Ter voorbereiding heb ik, toen het nog kon (voor Corona), zo vaak en zo lang mogelijk in Tokyo getraind om de locatie te verkennen. De uitdaging was de hitte (30-36 graden) en de 80% luchtvochtigheid. Daarnaast was Tokyo qua zeilomstandigheden een stuk makkelijker dan Rio, waardoor je alleen het verschil kunt maken in de details.“

Hoe bevalt de periode na de Spelen?
''Dit jaar is natuurlijk raar. De Spelen van 2020 waren uitgesteld, maar je bent in 2021 ook al gestart met het traject naar de Spelen van 2024, terwijl je nog niet wist hoe je zou presteren in Tokyo. Ik heb alles gegeven en alles uit mezelf gehaald om de beste versie van mijzelf te zijn. Persoonlijk denk ik nog niet aan stoppen. Maar áls ik stop, dan zou ik graag iets met het brein doen. Het mentale aspect van topsport vind ik erg interessant, omdat ikzelf ervaar hoe krachtig dat is.”

Marit Bouwmeester is, vanwege haar passie voor water en haar enthousiasme voor het reinigen met water op het toilet, ambassadeur voor Geberit AquaClean. “Om tot grootse prestaties te komen, moet je optimaal voor je lichaam zorgen. Een goede dagelijkse verzorging is een must voor je gezondheid en welzijn,” aldus Marit.

Persoonlijke hygiëne

Vandaag de dag is persoonlijke hygiëne zeer belangrijk. Iedere dag douchen is heel gewoon geworden, net als het aantrekken van schone kleren. We willen ons schoon en fris voelen. Het liefst de hele dag. Water geeft ons dat frisse gevoel.

Als we iets schoonmaken, dan doen we dat altijd met water. De vaat, de auto, onze kleren, onze handen, ons haar, etc. Alleen ons onderlichaam maken we 'schoon' met een papiertje en zonder water. Zijn we dan echt schoon? Voelen we ons dan fris? De Geberit AquaClean douchewc reinigt het onderlichaam met een warme, zachte waterstraal. Hierdoor ben je niet alleen echt schoon, maar je voelt je ook een stuk frisser. Alsof je net gedoucht hebt.

Ervaar een AquaClean douchewc bij onze partners
Bekijk op welke evenementen u ons kunt vinden

Meer informatie

Heeft u vragen over de Geberit AquaClean douchewc of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met het AquaClean team via aquaclean.nl@geberit.com of vul het contactformulier in.