Geberit en het milieu

Duurzaamheid in het kwadraat

Geberit creëert duurzame levenskwaliteit. Met innovatief waterbeheer, uitgebreide knowhow en een consequente focus op duurzaamheid – in alle producten, afdelingen en processen. Dat noemen wij “duurzaamheid in het kwadraat”. Wereldwijd wordt water alsmaar schaarser. Daarom is het voor de komende generaties belangrijk om zorgvuldig en efficiënt om te gaan met de essentiële grondstof water.

Geberit neemt zijn verantwoordelijkheid en creëert op duurzame wijze meer levenskwaliteit. Deze belofte wordt bijvoorbeeld waargemaakt met een zorgvuldig milieubeleid, producten die lang meegaan en gedurende de hele levenscyclus water besparen alsmede door onze sociale betrokkenheid.

Deze consequente focus op duurzaamheid rendeert; voor het milieu en de maatschappij, voor onze klanten en partners alsook voor onze medewerkers en aandeelhouders.

Douchewc Geberit AquaClean: een duurzaam kwaliteitsproduct

Milieubalans Geberit AquaClean douchewc

Douchewc-systemen van Geberit scoren hoog als het om de milieubalans gaat, en zijn vergelijkbaar met klassieke wc’s en het verbruik van wc-papier. Het extra waterverbruik bij een douchewc speelt, in vergelijking met het papierverbruik, slechts een ondergeschikte rol.

Centrale factoren zijn daarentegen de productie van toiletpapier en het voor het verwarmen van het water vereiste benodigde stroom. Met individuele instellingen bij de Geberit AquaClean-producten kan nog meer energie worden bespaard en kan de impact op het milieu verder worden gereduceerd. In de stand-bymodus (energiespaarmodus) bedraagt het eindverbruik bij alle AquaClean douchewc-modellen maximaal 0,5 watt. Alle AquaClean-modellen beschikken over een energiespaarmodus en voldoen aan de Europese Ecodesign-richtlijn (ErP-richtlijnen).

Goed om weten